Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 1255-12

Frans conversatie B2/C1 niveau

Frans conversatie B2/C1 niveau
Cursuscode: 1255-12

In deze cursus Frans conversatie B2/C1 gaan we luisteren, debatteren en presenteren.

Je hebt al minstens 5-6 jaar Frans gehad en kunt je al goed verstaanbaar maken in het Frans. Je wilt nu vooral je woordenschat uitbreiden en bijhouden, de Fransen in hun onderlinge gesprekken leren begrijpen en ook jezelf in verschillende situaties en onderwerpen verstaanbaar kunnen maken.

Je krijgt kleine opdrachten als huiswerk: een tekst om te lezen, een opdracht om vragen te formuleren of een verhaal te schrijven of oefeningen om de grammatica te herhalen.

In de klas doen we ludieke taaloefeningen, behandelen we krantenartikelen en het internet. We kijken naar korte documentaires van de Franse televisie over cultuur, actualiteit, en sociale aspecten in Frankrijk. Over die onderwerpen gaan we vervolgens in gesprek: wat hebben we begrepen, hoe werkt het en geef je mening. 

Cursisten geven in deze cursus regelmatig korte presentaties over cultuur en actualiteit, die vervolgens tot een conversatie leiden.

Bij deze cursus wordt het lesmateriaal verzorgd door de docente.

Wil je weten op welk niveau je de Franse taal beheerst? Klik dan op onderstaande link en maak de instaptoets https://voyagesnieuw.nl/voyages-2-nieuw/instaptoets/ 

Dinsdag 21 september 2021
26 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 298,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. H.W.H. (Harriet) Weststrate
10:00 - 11:30
Locatie: Hoofdlocatie (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
H.W.H. (Harriet) Weststrate
H.W.H. (Harriet) Weststrate
Harriet Weststrate studeerde Franse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden. Tijdens haar studie begon zij met lesgeven aan de Volksuniversiteit Vlaardingen en doet dat ondertussen al ruim 30 jaar met veel plezier. Om zich naast het ondertitelen van Franse films verder te specialiseren in het vertalen volgde zij 7 jaar geleden de opleiding voor literair vertaler Frans-Nederlands aan de Vertalersvakschool in Amsterdam. Naast Frans en vertalen is film haar grote passie. Zij is filmdocent voor Eye filmmuseum en runt het filmtheater in Vlaardingen.