Volksuniversiteit Westland

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 1621-01

Chinese cultuur: Voeding en recepten

Chinese cultuur: Voeding en recepten
Cursuscode: 1621-01

Korte cursus van 3 lessen over de Chinese taal en cultuur.

Oktober: Gewoonten en de vier seizoenen (3 x)

Februari: Voeding en recepten (3x)

Maart: Lichaamsbeweging (3x)

China heeft een lange culturele geschiedenis. Het oude idee van de antieke beschaving heeft door de eeuwen heen elke Chinees en de buurlanden beïnvloed. Met de huidige economische ontwikkeling in China, zijn steeds meer westerlingen geïnteresseerd in de taal en cultuur van China.

Het doel van deze korte cursussen is een introductie om je kennis te laten maken met de Chinese taal en cultuur van het Chinese volk in denken, levensbeschouwing en gewoontes. De lessen geven  de theorie meer praktische betekenis voor westerlingen om in je dagelijks leven te gebruiken. De korte cursussen bestaan uit drie thema’s: gewoonten die gerelateerd zijn aan de vier seizoenen,  voeding en recepten en lichaamsbeweging (gymnastiek en zenuwpunten). De drie korte cursussen worden apart gegeven, maar ze vormen samen een geheel.

Voor mensen die meer kennis willen opdoen, behandelen we de Chinese kern karakters zodat je zelf op het internet verder kunt zoeken. Tijdens de bewegingslessen in maart kun je actief meedoen met de gezamenlijk oefeningen die we uit gaan voeren.

Vrijdag 14 februari 2020
3 lessen van 2,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 60,00
Mw. L. (Luning) Wang
09:30 - 12:00
Locatie: Hoofdlocatie (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
L. (Luning) Wang
L. (Luning) Wang