Volksuniversiteit Westland

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 9660-01

Chinees voor beginners

Chinees voor beginners
Cursuscode: 9660-01

De Chinese taal verschilt wezenlijk van westerse talen, zowel in klank als in schrift. Deze cursus is bedoeld om beginners de basiskennis van het Chinees bij te brengen. Door het uitwerken van een zestal thema's wordt de deelnemers geleerd hoe zij in het Chinees kunnen communiceren en wordt de basis gelegd voor de verdere studie van de Chinese taal. De nadruk van de cursus ligt op spreken, luisteren en schrijven. Door middel van conversatie oefeningen krijgen de deelnemers de uitspraak, intonatie en de structuur van de basiszinnen onder de knie. Bovendien krijgen de deelnemers een introductie van de karakters en de hieraan gerelateerde kennis van de Chinese cultuur.

Na drie blokken van 12 lessen van 1½ uur en ongeveer een viertal uren zelfstudie per week bent u in staat eenvoudige dagelijkse conversaties met een correcte uitspraak te voeren. Tevens leert u circa 250 karakters lezen en een deel hiervan ook schrijven.

Als lesboek wordt <> gebruikt. Ook is er een website met aanvullend materiaal (www.coutinho.nl ). ISBN: 9789046901502

Chinees I , deel 1 (12 weken)

Deze cursus voor beginners is bedoeld als een eerste kennismaking met de taal, de cultuur en de gewoonten van het land. Wij werken met een tweetal thema's uit het lesboek zoals zich voorstellen en tijdsaanduidingen om aan Chinese klanken te wennen, om standaard Mandarijn met behulp van het Pinyin-systeem te leren en om de structuur van Chinese karakters te leren kennen en schrijven.

In de lessen wordt veel aandacht besteed aan het oefenen van de spreek- en luistervaardigheden. Na deze cursus kunnen de deelnemers eenvoudige conversaties met een correcte uitspraak voeren. Tevens kunt u circa 100 karakters lezen en een deel hiervan ook schrijven.

Dinsdag 6 november 2018
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 145,00
Mw. L. (Luning) Wang
Boek: Basiscursus Mandarijn Chinees 2e druk (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: Bibliotheek De Lier/De Viermaster (klik hier voor de adres gegevens)
L. (Luning) Wang
L. (Luning) Wang