Talen

Een vreemde taal leren is een leuke bezigheid. Het kan voorpret betekenen voor een reis of je helpen bij het krijgen van ander werk. Het vergt inzet en inspanning maar je moeite wordt vast en zeker beloond!

LET OP: wacht met het bestellen van boeken totdat je een definitieve bevestiging krijgt dat de cursus doorgaat.

Bestellen gaat eenvoudig via deze link bij Intertaal (daarna kiezen voor VU Westland). Hier vind je alle boeken die gebruikt worden bij de talencursussen. Je bent natuurlijk vrij in de keuze waar je boeken bestelt maar de ervaring leert dat het soms wat lastig gaat via de lokale boekhandels. BOL.com heeft ook studieboeken en soms ook 2e hands exemplaren beschikbaar (let dan wel goed op welke druk het is).

  • Alle taalcursussen worden wekelijks gegeven door vakbekwame docenten. Soms zijn ze native speakers. Je leert naast de taal ook over het land en de cultuur.
  • De lesmethodes zijn ontwikkeld voor onderwijs aan volwassenen. De meeste cursisten willen het liefst zo snel mogelijk leren spreken daar wordt dan ook veel aandacht aan besteed. Bij het beginnersniveau is de aandacht meer gericht op het leren van woorden en grammatica. Die kennis heb je tenslotte nodig om zinnen te vormen op de juiste manier. Altijd is er aandacht voor spreken en uitspraak maar zodra de woordschat groter is wordt zoveel mogelijk in de betreffende taal les gegeven en ligt de nadruk steeds meer op het spreken.

  • Naast de lessen op de volksuniversiteit moet u rekening houden met thuiswerk van 2 à 3 uur per week om goed resultaat te behalen.
  • Om de niveaus aan te geven hanteren we het Europees Referentie Kader (ERK). Dit is een erkende standaard voor taalonderwijs in Europa. Cursussen op de VU gaan van A1 tot in enkele gevallen C2. Staat het op uw CV, dan weet de werkgever wat hij kan verwachten.
  • Bij de cursus zijn geen lesboeken inbegrepen, de cursist moet deze zelf nog aanschaffen. Wacht hiermee tot het zeker is of een cursus doorgaat.