Cursusnummer:
7416-02

Wijnproeverij: Italiaanse wijnen

Wijnproeverij: Italiaanse wijnen

Italië staat bekend om zijn wijnproductie. Het produceert en exporteert jaarlijks ongeveer 53 miljoen hectoliter wijn. De productie vindt plaats in verschillende regio's van het land die worden verdeeld in wijnregio's en deze weer in kleinere delen. Het land kent een grote diversiteit aan druivenrassen met de ‘sangiovese’ als belangrijkste soort. Ondanks de hoge productie van Italiaanse wijnen wordt er slechts weinig hiervan door Nederlanders geconsumeerd, namelijk maar 8%. Hoog tijd dus om eens kennis te maken met de voortreffelijke Italiaanse wijnen.

Leer de zin en onzin van een etiket te lezen en welke wijn bij welk gerecht past. Ervaar zelf door minstens vier verschillende Italiaanse wijnen te proeven. De avond wordt verzorgd door Aad Westdijk. Hij is Vinoloog van de Wijnacademie en eigenaar van een wijnhandel in Monster.

Een leerzame avond waarbij je geniet van heerlijke Italiaanse wijnen.

Startdatum
Lesvorm