Volksuniversiteit Westland

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 7220-02

Vaarbewijs 2 / KVB2

Vaarbewijs 2 / KVB2
Cursuscode: 7220-02

Vaarbewijs 2 / KVB2

Het vaarbewijs is het enige rechtmatige officiële vaardocument dat door de autoriteiten in Nederland en in het buitenland erkend wordt. Met Vaarbewijs 1 mag je op rivieren, kanalen en kleine meren varen. Met Vaarbewijs 2 mag je ook op de grote wateren varen, zoals op de Waddenzee, de Oosterschelde, de Westerschelde, de Eems en Dollard, het IJsselmeer, het IJmeer en het Markermeer. Een uitzondering is de Gouwzee, onderdeel van het Markermeer, daar mag je wel met Vaarbewijs 1 varen.

Om deel te nemen aan het examen voor Vaarbewijs 2 moet je voor het examen Vaarbewijs 1 geslaagd zijn. Je kunt Vaarbewijs 1 niet overslaan.

Tijdens deze cursus word je klaargestoomd voor het examen Klein Vaarbewijs 2 (KVB2). Dit examen moet je zelf aanvragen en staat los van het cursusgeld.

De minimum leeftijd om in het bezit te komen van het vaarbewijs is 18 jaar. Iedereen die de Nederlandse taal beheerst mag het examen doen. Je hoeft niet in Nederland woonachtig te zijn en ook niet de Nederlandse nationaliteit te hebben.

Het boek "Klein Vaarbewijs I en II" is los te bestellen.

Maandag 20 januari 2020
5 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 152,00
Dhr. J.C. (Jillis) van Harmelen
Boek: ANWB - Cursusboek Klein Vaarbewijs I + II (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 22:00
Locatie: Hoofdlocatie (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
J.C. (Jillis) van Harmelen
J.C. (Jillis) van Harmelen