Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 7220-05

Vaarbewijs 2 / KVB2

Vaarbewijs 2 / KVB2
Cursuscode: 7220-05

Het vaarbewijs is het enige rechtmatige officiële vaardocument dat door de autoriteiten in Nederland en in het buitenland erkend wordt. Met Vaarbewijs 1 mag je op rivieren, kanalen en kleine meren varen. Met Vaarbewijs 2 mag je ook op de grote wateren varen, zoals op de Waddenzee, de Oosterschelde, de Westerschelde, de Eems en Dollard, het IJsselmeer, het IJmeer en het Markermeer. Een uitzondering is de Gouwzee, onderdeel van het Markermeer, daar mag je wel met Vaarbewijs 1 varen. Tijdens deze cursus word je klaargestoomd voor het examen Klein Vaarbewijs 2 (KVB2). Dit examen moet je zelf aanvragen en staat los van het cursusgeld.

Om deel te nemen aan het examen voor Vaarbewijs 2 moet je voor het examen Vaarbewijs 1 geslaagd zijn. Je kunt Vaarbewijs 1 niet overslaan.

Het examen wordt afgenomen door het CBR. Op de site www.cbr.nl kun je informatie vinden over locaties, tijden en prijzen van het examen.

De minimum leeftijd om het certificaat Klein Vaarbewijs II in het bezit te krijgen, is 18 jaar. Je kunt wel al eerder de cursus volgen en examen doen. Het behaalde certificaat blijft altijd geldig. Iedereen die de Nederlandse taal beheerst mag het examen doen. Je hoeft niet in Nederland woonachtig te zijn en/of de Nederlandse nationaliteit te hebben.

Het boek Klein Vaarbewijs I en II is los te bestellen.

* Let op, nieuwe startdatum! (was 17 januari)

Maandag 23 januari 2023
5 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 164,00
Dhr. J.C. (Jillis) van Harmelen
Boek: ANWB - Cursusboek Klein Vaarbewijs I + II (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 22:00
Locatie: Bibliotheek Westland De Lier (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
J.C. (Jillis) van Harmelen
J.C. (Jillis) van Harmelen