Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 7330-01

Astronomie

Astronomie
Cursuscode: 7330-01

In deze cursus neemt docent Piet van der Valk je mee in de bijzondere werkelijkheid van astronomie. Alles komt aan bod: de oerknal, de vorming van de sterren en sterrenstelsels. Het leven van sterren en het fusieproces dat in het centrum van de ster. Wat zijn witte dwergen, neutronensterren, zwarte gaten?

Het ontstaan van ons zonnestelsel met planeten, dwergplaneten, manen, planetoïden. Ook ga je tijdens de cursus dieper in op de ruimtevaart met betrekking tot satellieten, kunstmanen, telescopen op aarde en hun functies. Wat heeft dat ons gebracht? Modellen van het zonnestelsel worden getoond evenals meteorieten.

Op welke wijze zijn de astronomen aan hun kennis gekomen, welke metingen, technieken en instrumenten gebruiken zij? Op welke wijze komen de foto’s die men van o.a. planetaire nevels maakt? Door middel van een telescoop wordt dit uitgelegd.

Tot slot zal per college een korte herhaling worden gegeven. Exoplaneten, zijn er meerdere heelallen en de technieken die hier gebruikt worden. In het laatste uur van het laatste college kan er gediscussieerd worden over het ontstaan van leven op aarde en is er meer leven in het heelal?

Voor deze collegereeks is geen specifieke voorkennis nodig, maar wel een flinke doses interesse in het onderwerp.

Donderdag 10 maart 2022
4 lessen van 2 uur , elke 4 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 82,00
Dhr. P. (Piet) van der Valk
19:30 - 21:30
Locatie: Bibliotheek Westland 's-Gravenzande (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
P.  (Piet) van der  Valk
P. (Piet) van der Valk
Piet van der Valk is als architect afgestudeerd aan de TU te Delft. Hij was werkzaam tot begin 2012 bij Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling en was als directeur van het bedrijf specifiek verantwoordelijk voor de eigen ontwikkeling, zie vmierlo.nl Tegenwoordig is hij lid van de Erfgoedcommissie Westland en probeert een aantal nieuwe initiatieven van de grond te krijgen, onder andere de Adriaan Dessing Prijs. Een 2-jaarlijkse Westlandse Architectuurprijs.