Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 6160-01

Spoedcursus Ontspannen

Spoedcursus Ontspannen
Cursuscode: 6160-01

Druk, druk, druk
Je staat de hele dag "aan". Van opstaan tot naar bed gaan wisselen verschillende verplichtingen elkaar af. Als er even niets hoeft, blijft je hoofd toch maar malen en als je dan eindelijk op bed ligt, kan je de slaap niet vatten.

Doorgaan
Niet gek eigenlijk, want je hebt je lichaam de hele dag getraind op inspanning. Ook al ben je moe, ook al ben je echt aan een pauze toe: nee, nu even niet, doorgaan.

Mini pauzes doen wonderen
In de Spoedcursus Ontspannen leer je de spanningsopbouw van de dag te onderbreken met behulp van mini pauzes. Daarmee kan de tot dan toe opgebouwde spanning even wegzakken in ont-spanning en krijg je weer rust in je hoofd. Simpele oefeningen om je lijf te ont-stressen draaien bijvoorbeeld om aandacht voor je ademhaling. In één of twee minuten ben je verfrist. Dit helpt je al de dag beter te doorstaan en vergemakkelijkt bovendien het overschakelen naar de nachtrust.

Voor het slapen gaan
Verder leer je in de cursus hoe je extra aandacht besteedt aan je lijf en de spanningen die je in de loop van de dag alsnog opgebouwd hebt. Als je dit bij het naar bed gaan toepast, zal je veel sneller in een heerlijk verkwikkende slaap vallen.

Voor iedereen
Heel praktisch en toegankelijk leer je in de Spoedcursus Ontspannen de knop om te zetten en aan je rust toe te komen.

Woensdag 7 april 2021
5 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 105,00
Mw. B.M. (Birgit) Karreman
19:45 - 21:15
Locatie: Bibliotheek Westland 's-Gravenzande (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
B.M. (Birgit) Karreman
B.M. (Birgit) Karreman
Ruim tien jaar geleden kwam Birgit Karreman in aanraking met klankschalen - en het was meteen raak. Geboeid door hun krachtige werking ging zij op onderzoek uit: hoe kan ik dit inzetten? Door zelfstudie en opleidingen verkende zij verschillende werkvormen en realiseerde zich de grote waarde van de diepe ontspanning die klankschalen bewerkstelligen. "Ontspanning, die zo nodig is in onze gejaagde tijd." Birgit verdiepte zich in tal van ontspanningstechnieken en vond veel overlappingen, maar ook veelzijdigheid. Zo is er voor iedereen wel een methode die bij de leefstijl en persoonlijke voorkeuren past. De door haar zelf ontwikkelde Spoedcursus Ontspannen biedt deze kennis en kunde in compacte vorm aan. Sinds 2012 werkt zij vanuit haar woonplaats in Westland onder de naam Regenboog Klankschalen. Voor iedereen die ontspanning zoekt, op verschillende locaties in de regio Den Haag - Delft - Rotterdam. Voor mensen met (ook ernstig meervoudige) beperkingen reist zij naar zorginstellingen door het hele land. Meer informatie op RegenboogKlankschalen.nl