Volksuniversiteit Westland

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 6520-02

Zelfontwikkeling met behulp van enneagram

Zelfontwikkeling met behulp van enneagram
Cursuscode: 6520-02

Loop jij regelmatig tegen dezelfde thema’s in je leven aan? Vind je het lastig om met sommige mensen om te gaan? Heb je soms moeite om aan te geven wat er werkelijk bij jou van binnen speelt? Het enneagram is een psychologisch model dat handvatten biedt voor persoonlijke ontwikkeling. Het laat zien dat elk type talenten heeft waarmee het zich onderscheidt van anderen. Maar ook dat elk type – en dus elk mens - levensthema’s heeft waar hij of zij harder aan moet werken dan een ander.

Als je weet wat die thema’s bij jou zijn, ontstaat er ruimte voor groei waardoor je oude patronen kunt loslaten en je kwaliteiten kunt inzetten. En dát is de basis om effectiever te communiceren, te leven, mensen te begeleiden en met hen samen te werken.

In de training zelfontwikkeling met behulp van het enneagram ontdek je aan de hand van theorie en speelse, praktijkgerichte oefeningen, welk enneagramtype het beste bij jou past. Aan de orde komen kwaliteiten, valkuilen, schaduwkanten, afweermechanismen en het groeipad van elk enneagramtype. Aan het eind van de training heb je jezelf beter leren kennen en ben je in staat het enneagramtype van mensen om je heen te herkennen. Bovendien heb je geleerd wat de mogelijkheden zijn voor persoonlijke ontwikkeling van elk type.

Deze cursus bestaat uit 4 lesavonden. De eerste les duurt tot 21.30 uur. De overige avonden tot 21.00 uur.

Donderdag 23 januari 2020
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 77,00
Mw. P. (Pauline) Mulder, Mw. B. (Barbara) Aerssens
19:00 - 21:00
Locatie: Hoofdlocatie (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
P. (Pauline) Mulder
P. (Pauline) Mulder
B. (Barbara) Aerssens
B. (Barbara) Aerssens