Volksuniversiteit Westland

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 6420-07

Mindfulness bij chronische klachten

Mindfulness bij chronische klachten
Cursuscode: 6420-07

Voor mensen met chronische ziekte en/of pijnklachten kan Mindfulness van positieve betekenis zijn. Mindful leven betekent dat je aandacht hebt voor wat er is in het moment, ofwel het NU. De lichamelijke ervaring, de emoties en de gedachten die daarbij horen. Pijnklachten, chronische vermoeidheid of andere beperkingen kunnen angst en stress veroorzaken.Mindfulness leert je gewaar te zijn wat er aan de hand is. In plaats van ervoor weg te lopen, leer je oefeningen om beter om te gaan met je gevoelens. We doen dat d.m.v. de adem en het bewust worden van je lichaam. Door de adem bewust te sturen naar een plek waar spanning of pijn is kan die spanning afnemen. Je krijgt dan zelf de regie over je lichaam en de relatie met je lichaam kan zich herstellen.

Ook gaat het in de Mindfulness weer te leren genieten van de kleine dingen in het leven. Ook de natuur speelt daarin een belangrijke rol.

Mindfulness beoefenen neemt een belangrijke plek in de training, alleen met weten verandert er nog niet veel. Door er zelf thuis ook mee aan de slag te gaan kan er een wezenlijke verandering optreden na verloop van tijd. Je hoeft geen ervaring te hebben met mediteren om deel te kunnen nemen. Je kunt ook een kijkje nemen op mijn website voordat je besluit:www.jacquelinegrootscholten.nl

Je bent van harte welkom!

Woensdag 6 februari 2019
5 lessen van 2 uur aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 90,00
Mw. J. (Jacqueline) Grootscholten
09:30 - 11:30
Locatie: Hoofdlocatie (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
J. (Jacqueline) Grootscholten
J. (Jacqueline) Grootscholten