Volksuniversiteit Westland

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 2250-01

De Liefde en De Muziek

De Liefde en De Muziek
Cursuscode: 2250-01

Is er sprake van verliefdheid, dan is muziek en vrolijkheid niet ver te zoeken. En is er sprake van afwijzing of bedrog in de liefde, dan is er muziek om de bitterheid te verklanken en misschien zelfs te transformeren. Al eeuwenlang levert de liefde ons zo de prachtigste muziekstukken op.

Wat maakt deze muziek zo mooi en soms zelfs onvergetelijk? Welke ingrediënten zijn er voor nodig? Kun je ook geraakt worden door muziek uit een ver verleden? We gaan deze (en andere) vragen beantwoorden door muziek te beluisteren en ons te verdiepen in de mooiste ‘liefdesmuziek’ uit de westerse muziekgeschiedenis. Om een goed beeld te krijgen schetsen we tevens het tijdsbeeld de muziekstukken zijn ontstaan.

Dinsdag 21 januari 2020
5 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 95,00
Mw. Y.T. (Yvonne) Rietbergen
19:30 - 21:00
Locatie: Hoofdlocatie (klik hier voor de adresgegevens)
Y.T. (Yvonne) Rietbergen
Y.T. (Yvonne) Rietbergen
Yvonne Rietbergen is werkzaam als muziekdocent, musicoloog en uitvoerend musicus (blokfluit en traverso). Ze geeft cursussen, lezingen, lessen, concerten en voorstellingen. Yvonne studeerde blokfluit aan het conservatorium van Utrecht (Hogeschool voor de Kunsten) en muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Yvonne wil de luisteraars laten genieten van de schat aan muziek die aan ons is overgeleverd. Ze hoopt haar eigen liefde en fascinatie voor muziek en muziekgeschiedenis op haar toehoorders over te brengen, door haar kennis en kunde met hen te delen.