Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 2251-01

Hoofdfiguren van de Jazz

Hoofdfiguren van de Jazz
Cursuscode: 2251-01

Deze jazzcursus staat in het teken van de hoofdfiguren van de jazz. Welke musici en vocalisten hebben in de afgelopen ruim 100 jaar het gezicht van de jazz bepaald? Smaakmakers en baanbrekers spelen een grote rol in de ontwikkeling van de jazz, net als vaak hun volgelingen.

Jazz is, vanaf het allereerste begin altijd in beweging geweest. Er wordt geïmproviseerd, de muziek is nooit af. Aan bod komen in deze cursus niet alleen pioniers uit de begintijd, zoals King Oliver en Jelly Roll Morton, maar ook diverse musici die in de loop van de tijd belangrijke bijdragen hebben geleverd, zoals Duke Ellington, Louis Armstrong, Coleman Hawkins, Lester Young, Billie Holiday, Charlie Parker, Thelonious Monk, Dizzy Gillespie, Art Blakey, Miles Davis, Ella Fitzgerald, Charles Mingus, John Coltrane, Horace Silver, Bill Evans, Herbie Hancock, Steve Coleman, Kenny Garrett. De muziek van een aantal van hen wordt besproken aan de hand van beeld- en geluidsopnamen. We gaan daarbij vooral in op de kenmerken van de muziek. Waar luisteren we naar? Wat horen we? Waarin verschillen de diverse “substijlen” van jazz.

Een interessante vraag is tenslotte: wie zijn tegenwoordig de smaakmakers? Ruud Bergamin is zelf jazzmusicus en bespreekt alles vanuit die achtergrond en ervaring. Website cursusleider: www.ruudbergamin.com

Maandag 10 oktober 2022
6 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 90,00
Dhr. R.J.B. (Ruud) Bergamin
20:00 - 21:30
Locatie: Hoofdlocatie (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
R.J.B. (Ruud) Bergamin
R.J.B. (Ruud) Bergamin