Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 2234-01

Kunstgeschiedenis: Van Romantiek tot Realisme

Kunstgeschiedenis: Van Romantiek tot Realisme
Cursuscode: 2234-01

In de 19de eeuw vindt de overgang plaats van de kunst van de Oude Meesters naar de schilders van de Moderne Kunst. Voor de drempel naar de modernen is de ambachtelijkheid, glans en pracht van oude kunst nog vol glorie te bewonderen in de Romantische werken van kunstenaars als Constable, Delacroix, Friedrich en Koekoek. Werken die echter tegelijk zeer hedendaags waren in meerdere opzichten en een heel eigen schoonheid, karakter en boodschap tonen.

Als reactie op de Romantiek ontstaat kunst dat artistiek revolutionair was en ook sociaal geëngageerd. Kunstverbeeldingen veranderen dan van stijl en krijgen andere vormen waarin kunstenaars als Courbet, Millet en Manet hun gevoeligheid, menselijkheid en vernieuwende geest tot uitdrukking weten te brengen op een eigen manier die hedendaags is - en tegelijk toch verbonden is aan de kunst van hun voorgangers.

Na het volgen van deze cursus van 4 lessen, die door kunsthistoricus Hoo-Man Chan worden gegeven, heb je veel kennis van & inzicht in de kunst van de eerste helft van de 19de eeuw: kunst die veelal geëxposeerd wordt in zowel vaste collecties als tijdelijke tentoonstellingen van veelbezochte musea als het Rijksmuseum, Dordrechts Museum en Museum Boijmans.

 

Dinsdag 21 maart 2023
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 124,00
Dhr. H.M. (Hoo Man) Chan
14:00 - 16:00
Locatie: Hoofdlocatie (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
H.M. (Hoo Man) Chan
H.M. (Hoo Man) Chan