Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 2232-02

Kunstgeschiedenis Oude Kunst I Middeleeuwen & Renaissance

Kunstgeschiedenis Oude Kunst I Middeleeuwen & Renaissance
Cursuscode: 2232-02

West-Europese kunst in de tijd van de Middeleeuwen bewoog mensen tot een sterk devotionele stemming en bracht mensen inzicht in de geheimen van het Christelijke geloof. Zowel architectonische bouwwerken als beeldhouwkunst en schilderkunst zorgden ervoor dat mensen getuigden van een zinvolle en hemelse dimensie. Aan het eind van de Middeleeuwen ontstonden er echter steeds meer artistieke uitingen waarin wereldse figuren en verhalen centraal stonden. Schilderijen en beeldhouwwerken toonden mythologische personages en gewone stervelingen in beeldverhalen die nooit eerder werden vormgegeven. Waarvan vele in een kunsttechniek die meer realisme veroorzaakte en schoonheid bracht. Hoe kwam dat? Wat waren de oorzaken, de achterliggende gedachten, en de meesterlijke artistieke vruchten die beide perioden hadden voortgebracht?

In deze cursus die gegeven wordt door Hoo-Man, kunstgeschiedenis-docent en cultuurhistoricus, ontdekken we dat alles. Deze cursus is een mooie gelegenheid tot verdieping als vervolg op de cursus Westerse Kunstgeschiedenis. 

Aan deze cursus gaat een lezing vooraf op donderdag 14 oktober in Bibliotheek Monster. Voor meer informatie en inschrijving, zie https://www.bibliotheekwestland.nl/actueel/agenda/lezing-kunstgeschiedenis--meesters-uit-de-oude-kunst1.html

Dinsdag 26 oktober 2021
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 82,00
Dhr. H.M. (Hoo Man) Chan
14:00 - 16:00
Locatie: Bibliotheek Westland 's-Gravenzande (klik hier voor de adresgegevens)
H.M. (Hoo Man) Chan
H.M. (Hoo Man) Chan