Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 2233-01

Kunstgeschiedenis: Barok & Rococo

Kunstgeschiedenis: Barok & Rococo
Cursuscode: 2233-01

De barok is een kunststijl vol bravoure die begin 17de eeuw in Italië tot ontwikkeling kwam en bepalend werd voor de Westerse kunst tot in de 18e eeuw. Barokke kunst valt op door de overdaad aan vorm en haar heftigheid qua gevoelsuitdrukking.

Overal in de Europese cultuur werd in de barokke stijl geschilderd en gebeeldhouwd: Caravaggio, Bernini, Rubens en Antoon van Dyck zijn nog maar een paar van de grootmeesters die spectaculaire werken hebben gecreëerd, zoals werken als "De roeping van Mattheüs" en "Judith's onthoofding van Holofernes", de Trevi-fontein, het Paleis te Versailles, en het Stadhuis op de Amsterdamse Dam.

In de late Barok, ook wel de "Rococo", zien we een wending naar het kleinere, gevoelige en sentimentele waarmee kunstenaars het hart van de mens probeerden te raken. Rococo behelst daarnaast ook een uiterst decoratieve stijl vol van zwier en levendigheid.

In deze cursus ga je beide uitgesproken stijlen en stijlperioden ten volle zien, begrijpen en vooral genieten! De docent is kunsthistoricus en geeft al jaren kunstgeschiedenis en expositielezingen in het Westland voor de bibliotheek en de volksuniversiteit.

 

 

De barok is een bravoure-volle kunststijl die begin-17de eeuw in Italië tot ontwikkeling kwam en bepalend werd voor de Westerse kunst tot in de 18e eeuw. Barokke kunst valt op door haar overdaad aan vorm en haar heftigheid qua gevoelsuitdrukking.

 

Overal in de Europese cultuur werd in de barokke stijl geschilderd en gebeeldhouwd: Caravaggio, Bernini, Rubens en Antoon van Dyck zijn nog maar een paar van de grootmeesters die spectaculaire werken hebben gecreeërd, zoals chiaroscuro-werken als "De roeping van Mattheüs" en "Judith's onthoofding van Holofernes", de Trevi-fontein, het Paleis te Versailles, en het Stadhuis op de Amsterdamse Dam.

 

In de Late Barok, ook wel de "Rococo", zien we een wending naar het kleinere, gevoelige en sentimentele waarmee kunstenaars het hart van de mens probeerden te raken. Rococo behelst daarnaast ook een uiterst decoratieve stijl vol van zwier en levendigheid.

 

In deze cursus gaat u beide uitgesproken stijlen en stijlperioden ten volle zien, begrijpen, en vooral genieten. Uw docent is Hoo-Man (1973), kunsthistoricus die al jaren kunstgeschiedenis en expositielezingen in het Westland voor de bibliotheek en de volksuniversiteit.

 

 

Dinsdag 1 november 2022
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 100,00
Dhr. H.M. (Hoo Man) Chan
14:00 - 16:00
Locatie: Hoofdlocatie (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
H.M. (Hoo Man) Chan
H.M. (Hoo Man) Chan