Volksuniversiteit Westland

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 2221-01

Impressionisme

Impressionisme
Cursuscode: 2221-01

Elk jaar zijn er weer prachtige tentoonstellingen te zien over Impressionistische schilderkunst en veel musea hebben ook werken in hun vaste collectie. Vaak zijn het zomerse voorstellingen waarin kleuren, licht en beweging belangrijke beeldelementen vormen. De laat-19de eeuwse Franse schilders weten dit onnavolgbaar zichtbaar te maken en vorm te geven in schilderijen.

In de tweede helft van de 19de eeuw breken kunstenaars in Parijs uit de conventionele ketenen van de schilderspraktijk op de Académie, om de werkelijke wereld die zij om zich heen zagen weer te geven op het canvas. Boegbeeld van deze generatie schilders was Claude Monet. Aan bod komen werken van Monet, Renoir, Sisley en Pissarro. En ook van minder bekende topschilders als Guillaumin en Guilloux. Voorlopers Boudin en Jongkind passeren eveneens de revue, net zo als  Post-Impressionistische kunstenaars als Signac en Nibbrig.

In deze korte cursus neemt Hoo Man Chan je mee naar die tijd en zal hij aan de hand van veel beeldmateriaal boeiende wetenswaardigheden belichten. 

Donderdag 4 april 2019
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 65,00
Dhr. H.M. (Hoo Man) Chan
13:30 - 15:30
Locatie: Hoofdlocatie (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
H.M. (Hoo Man) Chan
H.M. (Hoo Man) Chan