Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 5335-03

Portret tekenen

Portret tekenen
Cursuscode: 5335-03

In deze cursus portret tekenen met potlood, leer je een portrettekening maken in zwart wit. Dit kan aan de hand van een zelf meegenomen portretfoto. Je krijgt uitleg over (het gebruik van) potloden. We behandelen potloden en potloodlijnen, gezichtsverhoudingen, schaduwen en diepte door donker en licht, en zachtheid creëren van haar en huid. Aan het einde van deze cursus heb je een prachtig portret getekend.

Materiaalkosten: De docent zorgt voor potloden: 4H, HB, 4B, 9B, kneedgum en dik papier, A4. De kosten bedragen €10,00 en dienen de eerste les te worden betaald aan de docent.

Zelf meenemen:
Goede foto om na te tekenen, meerdere foto’s als je niet zeker weet of de kwaliteit goed is. Belangrijke vereisten voor een goede foto: groot genoeg en van juiste kwaliteit om details te kunnen zien van bijv. de wimpers.

Les 1. Materiaal bespreken, verhoudingen op papier en lijnen opbouw
Les 2. Verder werken aan verhoudingen.
Oefening met de gehele klas met donker en licht. Uitleg over:
- Het effect dat een zelfde toon lichter of donkerder kan lijken afhankelijk van toon die ernaast zit
- Kneedgum gebruiken
- Tissue gebruiken
- Doezelaar gebruiken
- Lagen opbouwen
Les 3. Schaduwen tekenen en lagen opbouwen
Les 4. Zacht maken van de schaduwen met tissue en doezelaar
Les 5. Schaduwen tekenen en op details letten
Les 6. Portret afronden en details

Neem ter inspiratie alvast een kijkje op https://www.artstation.com/fabiennezuijdgeest en op https://www.instagram.com/fabiennesdrawings/

Dinsdag 4 oktober 2022
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 114,00
Mw. F.P.M. (Fabienne) Zuijdgeest
19:30 - 21:30
Locatie: Bibliotheek Westland De Lier (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
F.P.M. (Fabienne) Zuijdgeest
F.P.M. (Fabienne) Zuijdgeest
Hallo, ik ben Fabienne Zuijdgeest en sinds ik jong was, ben ik altijd al creatief bezig geweest. Het begon met tekenen, kleuren en knutselen en dit heeft uit mogen groeien naar onder andere portret tekenen, schilderen, animatie en natuurlijk digitaal tekenen en schilderen. Ik heb door de jaren heen zelf veel portret tekeningen gemaakt voor kennissen die het leuk vonden om dit te hebben. Het is altijd mooi hoe waardevol zo'n tekening kan zijn voor personen. Ik deel graag mijn opgedane kennis bij VU Westland met de groep en kijk er naar uit om deze cursus te mogen geven! Mijn werk is te vinden op https://www.artstation.com/fabiennezuijdgeest en op https://www.instagram.com/fabiennesdrawings/.