Kunstgeschiedenis in een notendop

Course #: 2216-01

Introductie op de Kunstgeschiedenis: van de Griekse oudheid tot nu
Deze cursus  biedt een uitstekende inleiding in de westerse kunstgeschiedenis. En is bedoeld voor de beginner, die een eerste kennismaking wil met de kunst. Maar ook voor gevorderden is dit een waardevolle aanvulling op wat al bekend is, omdat alle ontwikkelingen in de kunst chronologisch op een rij gezet worden.

In vogelvlucht passeren alle belangrijke stromingen, kunstenaars en kunstwerken de revue. Zowel schilderkunst, beeldhouwkunst als architectuur komen aan bod en deze geven zo per tijdvak een duidelijk beeld van de ontwikkeling van een bepaalde stijl. Beginnende bij de klassieke Oudheid, met aandacht voor de Grieken, Romeinen en Etrusken. Dan de vroegchristelijke en Byzantijnse tijd  en via de Middeleeuwen komen we bij de Franse Gotiek terecht. Het tijdperk van de Italiaanse Renaissance breekt aan, gevolgd door de Hollandse Gouden Eeuw, Barok en Rococo. Daarna volgen Romantiek en Neo-stijlen en als begin van de moderne tijd het Impressionisme. Uitgebreide aandacht tenslotte voor de vele stijlen van de twintigste eeuw, met als hoofdlijnen Kubisme, Expressionisme, abstractie en figuratie. Het Surrealisme, moderne architectuur en de Postmoderne kunst sluiten deze kunstgeschiedenis in een notendop af!

Aan de hand van vele dia’s wordt op toegankelijke wijze het verhaal verteld over de geschiedenis van de kunst. De serie lezingen is chronologisch opgebouwd; daarna heeft u genoeg basiskennis om zelf kunstwerken te herkennen en in de juiste periode te plaatsen. Een aanrader voor de kunstliefhebber!


intro kunstgeschiedenis

Meer informatie: 
  • Deze activiteit is vol, u komt op de wachtlijst. Wij doen ons best om u alsnog te plaatsen.
  • Vanaf donderdag 25 januari 2018 van 13:30 uur tot 15:30 uur
  • 6 lessen van 2 uur
  • Prijs: € 120,00
  • Docente: Mw. P. (Patricia) Huisman
  • Locatie: Hoofdlocatie (klik hier voor de adres gegevens)