Creatief tekenen

Course #: 5333-02

Inhoud: 2x portrettekenen, 2x aquarel, 2x Hundertwasser

PORTRETTEKENEN 

Tijdens deze 2 lessen gaan we allerlei technieken onderzoeken die met het portrettekenen te maken hebben. Dit zijn de basistechniek van ‘en Profile’ (zijkant) en ‘en face’ (voorkant). Het verdiepen in schaduw en licht met o.a. houtskool en krijt als materiaalgebruik. We zullen ook elkaar gebruiken als model om het 3D tekenen te leren.


AQUAREL

Hierbij leer je gebruik maken van verschillende soorten aquarelverf. We gaan in op het kleurgebruik, het mengen op verschillende soorten papier. De ene les is meer gericht op het intuïtieve voelen en ervaren. De tweede les is gericht op het begin van een realistische schildering.


HUNDERTWASSER

Friedensreich Hundertwasser was een kunstenaar en architect uit Oostenrijk. Hij stond vooral bekend om de kleurrijke gebouwen die hij ontwierp geïnspireerd door de natuur. Hundertwasser werkte veel met organische lijnen. In deze cursus speel je met lijnen die tot landschappen verwerkt worden. Fantasiehuizen met de bekende uientorens van Hundertwasser worden al tekenend opgebouwd met het gebruik van fineliners, markers, kleurstiften, ecoline op stevig aquarelpapier. 

 

Meer informatie: 
  • Deze activiteit gaat door, inschrijven is nog mogelijk
  • Vanaf donderdag 1 februari 2018 van 13:30 uur tot 15:30 uur
  • 6 lessen van 2 uur
  • Prijs: € 100,00
  • Docente: Mw. M.M.A. (Mona) van Almenkerk
  • Locatie: Hoofdlocatie (klik hier voor de adres gegevens)